Aanmelden voor VLOK AOV

Drie stappen en je doet mee

Ga naar stap 1

Gewenst inkomen afstemmen?

Als je mee gaat doen met VLOK AOV, stemmen we je gewenste inkomen met je af. Daarbij kijken wij ook naar je inkomen uit onderneming. Dat klinkt moeilijk, maar het valt reuze mee en je boekhouder of accountant kan je helpen.

Waarom stemmen we je inkomen af?

Wij merken dat mensen graag even willen sparren over hoe ze het gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid moeten bepalen en of ze wel aan de criteria voldoen. In het belang van jou en van alle andere leden vragen we informatie van jou over jouw inkomsten. Zo kunnen we controleren of het inkomen dat jij kiest, niet hoger is dan 80% van jouw (verwachte) inkomen uit  onderneming.

Wat vragen we van je?

Met wat hulp van je boekhouder of accountant

Niet iedereen is van de cijfertjes en als het gaat om het aantonen van het resultaat van je onderneming kan het zijn dat je accountant of boekhouder alles voor je doet. Die zou je om hulp kunnen vragen. Als hij of zij aangesloten is bij een brancheorganisatie dan kunnen zij een formulier invullen op de website van het servicebureau waarmee ze aangeven wat het resultaat is van je onderneming waar jij je inkomen uit haalt. Je kan de link naar dit formulier ( https://vlok-aov.nl/winstuitonderneming/ ) naar ze doorsturen. Of stuur ze direct een email via jouw email programma door op deze link te klikken.

Zodra je van hen de email met de samenvatting hebt gekregen kan je een afspraak maken. Tijdens het gesprek kijken we dan niet naar je inkomen uit onderneming maar beantwoorden we eventuele vragen van je en stellen het door jou gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid vast en lichten de vervolgstappen nog even toe.

Als je het zelf met ons regelt

Voor ons staat voorop dat het een leuk gesprek is! Want we zijn altijd nieuwsgierig naar jou en jouw onderneming. En je kan dan cijfers laten zien waarmee jij kunt aantonen wat jouw inkomen uit onderneming is. Denk bijvoorbeeld aan je jaarrekeningen, aangiftes inkomstenbelasting, enzovoorts. Ben je net gestart met je onderneming, dat bepalen we je inkomen samen aan de hand van opdrachten, uurtarief en, als je die al hebt, je eerste BTW-aangifte(s).

Hoe pakken we het vervolgens aan?

Als je een afspraak maakt, bellen we jou op het afgesproken tijdstip. Als je het resultaat van je onderneming zelf met ons gaat bekijken (dus geen ingevuld formulier van je boekhouder/accountant), dan maken we via Microsoft Teams (een programma dat je gratis kunt downloaden) verbinding met jouw computer om op je scherm mee te kunnen kijken. We kijken dan samen naar jouw cijfers zonder dat je ons iets hoeft te mailen of iets hoeft te uploaden. Natuurlijk blijft alle informatie onder ons. Wij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

Wat je wilt weten als je meedoet

VLOK AOV is een schenkkring ondergebracht bij de Stichting AOV voor Vakmensen. De Stichting AOV voor Vakmensen werkt samen met SamSam Servicebureau B.V., dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van schenkkringactiviteiten.

SamSam Servicebureau ziet toe op de juiste uitvoering van de VLOK AOV, zoals vastgelegd in het Reglement en de Privacy Gedragscode. Net als in andere stichtingen is er een bestuur en zijn er reglementen. Maar als deelnemer ben je hier geen tijd aan kwijt. VLOK AOV regelt alles voor de deelnemers.

Overigens kun je het Reglement en de Privacy gedragscode downloaden, zie onderaan de pagina.